U maju prvi dječiji festival u Bijeljini

Po prvi put, u Bijeljini se održava  dječiji festival „Radost Bijeljine“, na kome će svoj rad predstaviti OKC Banjaluka.

Osnovni cilj Festivala je osnaživanje porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju.

Za dvodnevni festival „Radost Bijeljine“, koji će biti održan u Hotelu „Drina” pripremljeno je mnoštvo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja, u periodu od 11:00 do 18:00 časova prvog dana i od 10:00 do 17:00 časova drugog dana.

Generalni pokrovitelj Festivala je Gradska uprava Grada Bijeljina, a za ovaj projekat sredstva su obezbijeđena na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

Pored osnovnih škola sa područja Grada, na festivalu će u edukativnom dijelu učestvovati i druge obrazovne ustanove za djecu, kao i Dom zdravlja Bijeljina.

Planirana su i predavanja nutricionista, stomatologa, ginekologa i drugih stručnjaka iz oblasti zdravstva. U revijalnom dijelu programa će nastupiti vrtići, učenici muzičkih i plesnih škola, a biće organizovana i lutkarska predstava, dok će u izlagačkom dijelu posjetioci imati priliku da pogledaju asortiman dječije opreme. Ulaz za oba dana Festivala je slobodan, a biće organizovane i nagradne igre sa prigodnim poklonima za posjetioce.

www.bijeljina.org