Sastanak predstavnika Mreže savjeta učenika s ministrom prosvjete i kulture RS

Izazovi sa kojima se susreću srednjoškolci i mogućnosti za unapređenje srednjeg obrazovanja u Republici Srpskoj bile su teme sastanka ministra prosvjete i kulture Republike Srpske dr Dane Maleševića sa predstavnicima Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

Predsjednica Mreže savjeta učenika Olga Štaka upoznala je ministra Maleševića o planiranim aktivnostima u školskoj 2017/18. godini.

Pozdravljajući inicijative učenika, kojima je cilj poboljšanje srednjoškolskog obrazovanja, ministar Malešević je predstavio nova rješenja koja donosi Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Prema njegovim riječima, jedna od najbolje ocijenjenih novina u Prijedlogu zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju je stručno obrazovanje i uvođenje obavezne praktične nastave u trajanju od dvije sedmice u preduzećima koja se bave onim za šta se učenici školuju.

«Ministarstvo prosvjete i kulture nastoji da inicira i podrži saradnju srednjih škola i poslodavaca jer je važno da učenici određenih zanimanja po izlasku iz škole budu u potpunosti osposobljeni da rade ono za šta su se školovali», rekao je ministar Malešević.

Predstavnici Mreže savjeta učenika Republike Srpske podržali su nastojanja Ministarstva da poboljša praktičnu nastavu u srednji stručnim i tehničkim školama.

www.vladars.net