JAVNI POZIV ZA ODABIR MUZIČARA ZA OBILJEŽAVANJE 20 GODINA POSTOJANJA OKC-a

 

Prije 20 godina, grupa jako motivisanih studenata, nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, shvatila je da apatija i pesimizam među mladima ne mogu stvoriti bolju budućnost. Duboko ukorijenjene nacionalne predrasude, podijeljena zemlja predvođena nacionalističkim partijama, zloupotreba medija od strane političara, zemlja bez slobode kretanja, mladi koji su učili da u drugom entitetu žive njihovi neprijatelji, bile su neke od činjenica u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Nije bilo šanse da se čuje glas običnih ljudi, da mladi govore o svojim potrebama (problemima u obrazovanju, zašto ne mogu da putuju i upoznaju druge mlade,prevazilaženju trauma itd.) i načinima kako mladi mogu da imaju aktivniju ulogu u društvu.

 

Sve to je bilo povod za osnivanje naše organizacije pod imenom Omladinski komunikativni centar.

 

Dvadeset godina OKC realizuje svoje aktivnosti za teritoriji Bosne i Hercegovine, ali i regije, omogućava mladima da dostignu svoje potencijale,  i mijenja stanja u društvu. Ponosni smo na postignute rezultate.

 

Tim povodom, u sklopu obilježavanja dvije decenije postojanja Omladinskog komunikativnog centra,  raspisujemo javni konkurs za odabir muzičara (pojedinaca i sastava) koji će svojom izvedbom 19. maja svečano obilježiti dvadesetu godišnjicu OKC-a. Poziv je otvoren za mlade muzičare, do 30 godina starosti, koji će na taj dan svirati svirati razvnovrsan repertoar (klasika, jazz, rock, pop, funk) na odabranim lokacijama u centru grada u Gospodskoj ulici. OKC obezbjeđuje svim performerima tehničke uslove, kao i medijsku promociju koja će biti urađena u partnerstvu sa najjačim medijskim kućama u Banjaluci.

 

Trideset (30) najboljih muzičara će biti odabrano za ovaj performans.
Poziv je otvoren do 30. marta 2017. godine. Kratka biografija, sa video ili audio snimkom materijala koji nije stariji od godine dana,  potrebno je poslati na mejl adresu 20godina@okcbl.org.

 

 

Izvršni direktor

Saša Marković