Besplatna aplikacija Vodič kroz zanimanja

„Aplikacija podrazumijeva sve gradove i opštine u Republici Srpskoj i srednje škole koje se nalaze u tim lokalnim zajednicama. Učenici završnih razreda srednjih škola mogu lakše odabrati školu i zanimanje za sebe. Osim toga, na aplikaciji se nalaze statistički podaci o tržištu rada i zapošljavanju kadrova za koje školujemo učenike“, istakao je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević.

Konkurs je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom (OKC) kako bi informacije o upisu u srednju školu učinili dostupnijim  učenicima završnih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima.

Nagradu na najbolju mobilnu aplikaciju „Vodič kroz zanimanja“ dobio je tim Inkognito iz JU Saobraćajna i elektro škola iz Doboja, koga čine učenici Goran Ristić, Jovan Pebić, Boris Petković sa mentorom Senijom Teofilović. Učenici su nagrađeni Samsung Galaksi S2 tabletima.

„Ranije smo štampali vodiče koji su bili u ograničenim količinama, sada je aplikacija dostupna za sve andriod operativne sisteme i učenici je mogu skinuti besplatno i dobiti sve podatke o školama“, rekao je direktor OKC-a Saša Marković.

Aplikacija će biti dostupna za android operativne sisteme i nalazi se na Google Play Store-u.